Támogatóink:

XX. Dávid Ferenc Emlékzarándoklat - Déva, 2017. november 4.

 

A Magyar Unitárius Egyház Képviselő Tanácsa és az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE) nevében tisztelettel és szeretettel hívjuk és várjuk kedves híveinket, és minden érdeklődőt, a 2017. november 4-én tartandó XX. Dávid Ferenc Emlékzarándoklatra, Dévára.

Az idei esztendő zarándoklatára a Reformáció 500. évfordulója szellemében készülünk. Az ODFIE kreatív, fiatalos, elemekkel teszi emlékezetessé ezt a zarándoklatot. Kérjük, fogadják ezeket nyílt lélekkel és szeretettel.

 

Program:

13.00 - Főtisztelendő Bálint Benczédi Ferenc püspök úr imája a várba indulás előtt. Változás a korábbi zarándoklatokhoz képest, hogy a püspök úr imája nem a lépcsőknél, hanem a felvonó alatti téren lesz elmondva, annak érdekében, hogy azok is részesei lehessenek az imának, akik felvonóval szeretnének feljutni a várba.

13.45 - Istentisztelet. Szószéki szolgálatot végez Rácz Norbert Zsolt és Rácz Mária, kolozsvári lelkészek..

Főtisztelendő Bálint Benczédi Ferenc püspök úr köszöntő beszéde. További köszöntő beszédek : a testvérfelekezetek-, a városvezetés-, a magyar kormány részéről.

15.00- Várjáték. Előadják a Protestáns Teológiai Intézet Unitárius Karának hallgatói.

15.15- Gyertya- és fáklyagyújtás, valamint virágok és koszorúk elhelyezése az emlékcellánál.

15.30 - Levonulás a várból a dévai unitárius gyülekezet imaházába (Lucian Blaga utca 14. szám), valamint a dévai református gyülekezeti házba, Melite Ház (Lucian Blaga  utca .). (A jelzett helyszíneken a következő egy órában párhuzamosan zajlanak a zarándoklat záró programrészei.)

A zarándoklattal kapcsolatos gyakorlati tudnivalók:

Kérjük a zarándokokat, hogy egyházközségi, nőegyleti és/vagy ifjúsági egyleti zászlójukat hozzák magukkal Dévára. A zászlóvivők, a lehetőségek szerint, öltsenek magukra népviseletet. A zarándokok igyekezzenek időben felsorakozni a téren. (NEM A LÉPCSŐKNÉL!!!)

A zarándoklatról az MTVA (Duna Televízió) felvételt készít, melyet november 19-én lehet megtekinteni a Duna Tv adásában.

Öltözzenek rétegesen, hozzanak magukkal vizet, és készüljenek fel arra, hogy fenn a várban nincs megfelelő lehetőség biológiai szükségletek végzésére.

Minden zarándokot, a várból való levonulás után, szeretettel várunk egy csésze forró teára és süteményre.

Rajzpályázati felhívás

A Magyar Unitárius Egyház Képviselő Tanácsa és az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet rajzpályázatot hirdet Jézus megtisztítja a jeruzsálemi templomot témakörben. A felhívás általános iskolás gyermekeknek szól, akik pályázatai két korcsoportban kerülnek elbírálásra: I–IV., illetve V–VIII. osztályos kategóriában. Egy személy legfeljebb három rajzzal pályázhat. A pályaműveket az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet címére várjuk: 400105 Kolozsvár / Cluj–Napoca, B-dul 21 Decembrie 1989. nr. 9, Kolozs megye / jud. Cluj. Amennyiben a postai küldemény feladása akadályokba ütközne, kérjük jelezzék felénk, hogy a küldeményt más módon segítsünk eljuttatni a címzetthez.

Beérkezési határidő: 2017. november 2.

Kolozsvár, 2017. október 10.

Atyafiságos tisztelettel:


Bálint Benczédi Ferenc, püspök       

Székely Kinga Réka, hitéleti és missziói előadó-tanácsos


Fülöp Júlia, ifjúsági lelkész, az ODFIE elnöke