Támogatóink:

Testvérgyülekezeti találkozó


A testvérgyülekezeti kapcsolat építése szándékával július 29-én a gyergyószentmiklósi gyülekezetbe látogatott a Marosvásárhelyi-Bolyai téri Unitárius Egyházközség húsz tagja.

A közös hétvégénk színes programokkal volt teljes. A fogadás után közös látogatást tettünk a Tarisznyás Márton Múzeumban, ahol az állandó tárlatok mellett az új, Herendi porcelánokat bemutató kiállítást is megtekintettük. Ezután a Gyilkos-tó felé vettük utunkat, ahol a helyiek részéről Pupák Felméri László szolgált túravezetéssel. A gyalogtúra által Cifra-nyereg kilátóhoz érkeztünk, ahonnan gyönyörű kilátásunk volt a Békás-szorosra. Majd a Gyilkos-tó körül is sétáltunk.

Estére Libánba, a Székely család nyaralóihoz érkeztünk. A vacsora után tábortűz melege mellett és annak hangulatában folytak a beszélgetések, amelyek ismerkedésre, nevetésre szolgáltak.

Vasárnap reggel még érkező marosvásárhelyiekkel és gyergyószentmiklósiakkal bővült a csapat. Az istentisztelet felejthetetlen élményt nyújtott, amely során a természet ölelésében közeledtünk lélekben Istenhez Tőkés-Bencze Zsuzsánna lelkésznő imádsága és Nagy László lelkész egyházi beszéde által. Az istentisztelet utáni kézfogás gyakorlata a megszokottól eltérő volt, mindenki mindenkivel kezet fogott. Mindez a gyülekezeti kapcsolatot, az „egy körbe való tartozást” jelenítette meg.

A délután folyamán társas, labdajátékokat játszottunk. A bográcsgulyás elkészülte után, a távozáskor egymásnak megfogadtuk, a következő találkozó is eljön, sokáig nem várunk vele.

Hálás köszönetünk mindenkinek a közös pillanatokért! Köszönöm a szervezésben nyújtott kitartó munkát és önzetlen segítséget a helyi gyülekezeti tagoknak, kiemelten köszönöm a házigazdáinknak, Székely Erzsébet gondnoknőnek és férjének, Istvánnak az újabb libáni vendéglátást!

Tőkés-Bencze Zsuzsánna