Támogatóink:

 

 
2017. 11. 16. Pályázati felhívás egyházi médiareferensi, marketing és kommunikációs munkakör betöltésére

A Magyar Unitárius Egyház Képviselő Tanácsának Elnöksége pályázatot hirdet az egyházi médiareferensi, marketing és kommunikációs munkakör betöltésére.

A munkakör betöltőjének feladata a Magyar Unitárius Egyház médiatevékenységének megszervezése, valamint a belső egyházi és a külső világi közvélemény tájékoztatása.

A teljes munkaidős állásra felsőfokú végzettségű, szakmai gyakorlattal rendelkező, jó kommunikációs készséggel rendelkező, dinamikus személyek jelentkezhetnek. Az angol és a román nyelv ismerete előnyt jelent. Tovább...

2017. 11. 15. Püspöki Vizitáció a Bözödi Unitárius Egyházközségben

2017. november 18-19-én a Püspöki Vizitáció meglátogatja a Bözödi Unitárius Egyházközséget. A Vizitáció tagjai szombaton 16 órakor érkeznek az egyházközségbe, ahol helyszíni vizsgálatot tartanak és találkoznak az egyházközség vezetőségével.
Vasárnap, november 19-én a 11 órától kezdődő ünnepi istentiszteleten  Bálint Benczédi Ferenc püspök végzi a szószéki szolgálatot és Kecskés Csaba esperes imádkozik.  A  Vizitáció tagjai a közgyűlés keretében számolnak be  a tapasztaltakról és fogalmazzák meg tanácsaikat, javaslataikat.

2017. 11. 08. Püspöki Vizitáció a Székelyszentmihályi Unitárius Egyházközségben

Fotó: Csedő Attila2017. november 10-11-én a Püspöki Vizitáció meglátogatja a Székelyszentmihályi Unitárius Egyházközséget. A Vizitáció tagjai pénteken 13 órától ellátogatnak a hidegaszói birtokra, majd a délután folyamán az egyházközségben folytatják a vizsgálatot.
Szombaton, november 11-én a 11 órától kezdődő ünnepi istentiszteleten Bálint Benczédi Ferenc püspök végzi a szószéki szolgálatot és Lőrinczi Lajos esperes imádkozik.  A  Vizitáció tagjai a közgyűlés keretében számolnak be a tapasztaltakról és fogalmazzák meg tanácsaikat, javaslataikat.

2017. 11. 07. Együtt Isten völgyében – Kercsed

2017. november 5-én, délután aranyosszéki unitáriusok és reformátusok ünnepeltek együtt a reformáció 500. évfordulóján a kercsedi református templomban.
Az istentiszteleten a szószéki szolgálatot Fehér Attila evangélikus esperes, a Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház főtanácsosa végezte, aki Pál apostol galatabeliekhez írt leveléből ("az igaz ember hitből fog élni" Gal 3,11), illetve a római levélből ("A hit hallásból van, a hallás pedig Isten igéje által" Róm 10,17) választotta beszéde alapgondolatát. A reformáció 500 eseményeit, a közös ünneplések tanulságait összefoglaló beszéd arra kereste a választ, hogy az ünneplő és emlékező közösségek számára miként lehet a jelenben is katalizátor a reformáció eszméje. A kedvezőtlen társadalmi hatások egyben lehetőséget is kínálnak, hiszen az egyháznak szembe kell néznie a jelenkori kihívásokkal, de szolgálatát is újra kell értékelnie, ma is szükség van a szüntelen reformációra. Tovább...

2017. 11. 07. Egy az Isten! - Homoródkarácsonyfalvi gyermeklakodalom

Polgárok Háza (Budapest 1089, Visi Imre utca 6.) Kárpát-medencei Magyar Népművészet sorozata őszi évadában erdélyi unitárius közösségek népművészetét mutatják be, ezúttal 2017. november 10-én, 18-órától a Szent László freskós, rovásemlékes templomáról híres székelyföldi Homoródkarácsonyfalvát.

A faluban működő Dungó Kulturális Egyesület elhatározta, hogy a helybéli ifjakkal és gyerekekkel megismerteti a régi lakodalmi szokásokat. Az ötletet egy 1905-ből való régi fénykép adta. Immár tíz éve január utolsó szombatján kerül sor a lakodalmas megszervezésére, mely a hagyományos lakodalmi szokások átörökítése mellett közös szórakozást kínál gyermeknek és felnőttnek egyaránt.

Az est végén lakodalmi óriáskiflit, káposztalapin sült cipót kóstolhatunk juhtúróval, bivalysajttal és -vajjal, köményes pálinkával. Helyi termékek vására is várja közönségünket.

Kérjük, 500 Ft adománnyal járuljon hozzá a rendezvény költségeihez!