Támogatóink:

 

 
2017. 09. 23. Meghívó - Reformáció 500

„a jövő nemzedéknek is elbeszéljük az Úr dicséretét, hatalmát és csodáit”

Zsolt. 78,4

Tisztelt lekipásztor és presbiter testvéreink,

Isten iránt való hálaadással tekintünk vissza a reformáció kezdete óta eltelt 500 esztendőre, és hirdetjük, hogy továbbra is felvállaljuk a reformátorok örökségét. Isten nagyságos akarata és irgalma ajándékaként az 500 éves protestáns család tagjai lehetünk; ugyanakkor engedelmes szívvel és örömmel valljuk és vállaljuk mindazokat a feladatokat és szolgálatokat, amelyek ebben a nagy és szent közösségben reánk várnak. Tovább...

2017. 09. 22. Reformáció – eszmék, értékek, váradalmak

A Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet 2017. szeptember 28-án és 29-én Reformáció – eszmék, értékek, váradalmak címmel ünnepi konferencia keretében emlékezik meg az 500 éves reformációról.

A konferencia előadásai a reformáció eszméinek az európai és hazai művelődésre gyakorolt hatására kívánják ráirányítani a figyelmet, egyfelől a teológiai gondolkodás és teológiaművelés területén, másfelől a filozófia, az irodalom, a képzőművészet és a zene területén. A konferencia programja itt olvasható.

2017. 09. 22. Végtelen határok…

A Reménység Alapítvány és a Gondviselés Segélyszervezet közös szervezésében augusztus 2-án nyolc fogyatékkal élő személy és nyolc segítő indult útnak Kolozsvárról, hogy két nap alatt gépkocsival meghódítsák a Déli-Kárpátok magas hágóit. Az 1000 km-es út nem kisebb látványosságokat foglalt magába, mint a Transalpina és a Transzfogaras lélegzetelállító útja.

Nyári kalandorok ezrei veszik célba a Déli-Kárpátok legkönnyebben megközelíthető látványosságait, a csupán nyáron és kora ősszel látogatható Transzfogaras és Transzalpina országutakat.Tovább...

2017. 09. 21. Beszámoló az erdővidéki SegédKezek kalákatáborról

A Gondviselés Segélyszervezet háromszéki fiókszervezete első alkalommal szervezett regionális önkéntes munkatábort 2017. július 13-16. között.

A rendezvényt Barót környéki településeken szerveztük meg. A tábori központ helyszíne Felsőrákos volt. A résztvevők elsősorban rászoruló idős személyeknek, többgyermekes, szegénységi küszöb alatt élő családoknak nyújtottak segítséget, illetve közösségi épületeknél (templom, szeretetotthon, kántorlak, ravatalozó) kalákáztak. A tábor fő célja a rászorulók közvetlen segítése, ugyanakkor a közösségi szolidaritás évszázados hagyományának, a kalákáknak a népszerűsítése volt. Tovább...

2017. 09. 21. Harangszentelés Nyárádszeredában

Szeptember 21-én, csütörtökön délután 6 órai kezdettel a nyárádszeredai unitárius templomban a helyi Deák Farkas Általános Iskola diákjai Ferencz Örs tanár vezetésével, 22-én, pénteken pedig az Imreh Jenő mezőkölpényi református lelkész által irányított ifjúsági zenekar lép fel az őszi hálaadás előtti zenei áhítat alkalmával. Szeptember 23-án, szombaton délelőtt 11 órától harangszentelési szertartásra kerül sor Bálint Benczédi Ferenc püspök szolgálatával, valamint a Duxbury UUCH testvérgyülekezetből érkező és hollandiai vendégek részvételével.